Spørgsmal:
Hvilke tesorter er de mest anvendte?
Svar:
Der findes tre hovedklassifikationer: Sort, Oolong og Grøn.
Omrkring 99% af den te, der drikkes, er sort te, som har været fuldstændig iltet og gæret, og som får en kraftig smag, med en gyldenbrun farve. Nogle af de populære tesorter omfatter Engelsk Breakfast, Darjeeling (en blanding af Himalaya te med en blomsteragtig duft og aroma), og Appelsin Pekoe (en blanding af Ceylon te, som er den mest almindelige, anvendte teblanding).
Grøn te springer over iltningsprocessen. Den har en mere delikat smag og er lys grøn/gylden i farven. Grøn te, en mærkevare i Orienten, er stigende populær, fordi nylige, videnskabelige undersøgelser viser, at man reducerer kræftrisikoen ved at drikke grøn te.
Oolong te, populær i Kina, er delvis iltet og er en krydsning mellem sort og grøn te i farve og smag.
Medens aromatiseret te udvikles fra disse tre grund te'er, indeholder urte te ingen ægte teblade. Urte te og "medicinsk" te er lavet af blomsterne, bærrene, skrællene, frøene, bladene og rødderne af mange forskellige planter.