Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 
 !  Gærbeholder og overfladeareal

Overfladearealet er ikke afgørende, medmindre du går i petitesser. For lille overfladeareal er bedst til vin og ølbrygning. For stor overflade gør, at du mister store mængder væske p.g.a. fordampning og svampevækst. Men, generelt vil gæringen forløbe hurtigere, jo større overfladen er, uden at drikkens kvaliteter mistes.

Husk på, at en større overflade vil give en hurtigere syring. Hvis du som mellemløsning vælger en beholder, hvis bredde og dybdeforhold er 1:1, vil du generelt kunne producere med gode resultater og have fin kontrol over drikkens beskaffenhed.
Beholder med stor overflade Beholder med dyb væskesøjle

 

 

 !   Miljøspørgsmål

Lave temperaturer
Klor
Mug
Grøn eller sort te?
Sæsonudsving
Forurenet vand




©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha