Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 !  Grøn eller sort te?

Normalt er grøn te at foretrække frem for sort te. Den giver en tykkere svamp, en bedre blanding af gavnlige syrer, og den producerer større mængder af kulsyre. Men grøn te syrer hurtigere og producerer en skarp smag, som mange mennesker ikke synes om. Af denne grund kan du bruge en blanding af grøn og sort te i forholdet 3 til 2. Smagen bliver perfekt og resultaterne tilligemed gode.

Tedrikkere har fortalte, at det er bedst at bruge den halve trækketid for grøn te i forhold til sort te. Det er tilstrækkeligt med 5 minutter for grøn og 10 for sort, hvis temperaturen er lige under kogepunktet, . Nogle foretrækker meget længere trækketid. Det er ikke sikkert, at der er en større fordel ved længere trækketid, medmindre du ønsker at bruge mindre te for at reducere koffeinindholdet. Smagen er bedre med en kortere trækketid, men hvis du plejer at gemme drikken på flaske og opbevarer disse udover en uge, vil du knapt nok kunne bemærke forskellen.

 

 !   Miljøspørgsmål

Beholder og overfladeareal
Høje temperaturer
Lave temperaturer
Klor
Mug
Sæsonudsving
Forurenet vand


GUIDE-OVERSIGT

 



©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha