Len Porzio
skriver: "Min broders KOMBUCHA ender ud med at blive slimet/sirupsagtig,
hvor min altid er altid klar og lys. Jeg er kommet til den konklusion,
at det kan skyldes kemikalier i hans vandværksvand. (Jeg bruger
selv brøndvand.)"
Være sikker på, at du koger vandet i 10 minutter eller mere.
Dette vil give mange kemikalier, såsom klor, lejlighed til at fordampe.
Når du omhælder vandet skal du undgå at hælde
eventuelle bundaflejringer i bunden af den gryde, du har kogt vandet i,
med over. Naturligvis vil et godt vandfilter ikke være af vejen.
Hvis du fortsat får slim kan det årsagen være gæren,
og du bliver nødt til at fjerne dem en smule. Brug ekstra sur selvstarter,
som har gæret i cirka 3 uger eller mere og vask din kultur i destilleret
edikke inden anvendelse af den igen.
Dette forudsætter at du som standard anvender 2,4 dl sukker pr.
1 liter vand. Hvis du anvender mere, dur det ikke. Men under alle omstændigheder
kan det ikke skade dig og det meste slim vil bundfælde sig efter
en uge i køleskabet.
|
|