Den typiske
årsag til at KOMBUCHA bliver uklar er hurtig gæring. En typisk
overflod af CO2 følger med denne virkning. Gæren er ikke
død eller tyk nok til at synke til bunds og så forbliver
den opslæmmet i væsken. Hvis du vil klare væsken er
det bedst at gøre dette med den 2-trins flaskepåfyldningsteknik,
som kan læses her, med en enkelt ændring. Tilføj
en smule klar gelantinepulver under første trin af flaskepåfyldningen.
Når du dernæst påbegynder 2. trin under flaskepåfyldningen
vil væsken være fuldstændig klar.
Men selvom du ikke tilføjer gelantine, vil flaskepåfyldt
KOMBUCHA normalt blive klar med tiden, så efter nogle få uger
vil gæren aflejre sig på bunden af flaskerne. 2. flaskepåfyldningstrin
med gelantine giver dig mulighed for at fjerne det meste af bundfaldet
førend længere tids oplagring.
|
|