Naturmedicin og sundhedsdrik fra Det Fjerne Østen
 !  Uklarhed

Den typiske årsag til at KOMBUCHA bliver uklar er hurtig gæring. En typisk overflod af CO2 følger med denne virkning. Gæren er ikke død eller tyk nok til at synke til bunds og så forbliver den opslæmmet i væsken. Hvis du vil klare væsken er det bedst at gøre dette med den 2-trins flaskepåfyldningsteknik, som kan læses her, med en enkelt ændring. Tilføj en smule klar gelantinepulver under første trin af flaskepåfyldningen. Når du dernæst påbegynder 2. trin under flaskepåfyldningen vil væsken være fuldstændig klar.
Men selvom du ikke tilføjer gelantine, vil flaskepåfyldt KOMBUCHA normalt blive klar med tiden, så efter nogle få uger vil gæren aflejre sig på bunden af flaskerne. 2. flaskepåfyldningstrin med gelantine giver dig mulighed for at fjerne det meste af bundfaldet førend længere tids oplagring.

 !   Væskens beskaffenhed

For meget brus
For lidt brus
Slimet




©2002 e.fahlberg e-mail: f@hlberg
Alt om Kombucha